mandag, september 26, 2011

When in Rome

Mens mannen ser på fotball er det gode muligheter for litt ferieblogging. (Det er kanskje bare det som skal til for å bli en aktiv blogger; alltid noe å fortelle om, pluss tid til å blogge når dagen går mot slutten, og vi slapper av på hotellet) I dag har iallefall vært en ordentlig slapp-av dag. Vi droppet frokosten (som ikke er inkludert uansett), sov lenge og gikk heller til innkjøp av frokost på den lokale Carrefouren. Siden vi er velsignet med terrasse på rommet vårt i toppetasjen på hotellet, valgte vi å spise frokosten her før vi dro ut på dagens eventyr. Det bestod i dag av å besøke paven. Paven visste ikke å sette pris på besøk av Eiganes' finest, og viste seg ikke hele den tid vi var i landet hans. Å finne miniputtstaten viste seg å være lettere enn lettest da vi på vei ut av metroen havnet midt i en gjeng hvitkledde nonner, som vi gjettet hadde samme destinasjonsmål som oss. Ikke visste vi om nonner har en egen inngang til Vatikanet, men vi tok sjansen, og de ledet oss på den rette vei, for brått var vi midt på Petersplassen, sammen med tusenvis av andre, for det meste nonner, turister og guider av forskjellige slag. Etter å ha knipset et par hundre bilder gikk turen videre til sen offisielle souvenir-butikken hvor man kunne kjøpe allslags nips med bilde av paven på. Det virket som om det var en viss favorisering av den forrige paven, nemlig Johannes Paul II, eller som de sier i Bella Italia Giovanni Paolo II. Uansett, så var det lite tid til å kikke på alle rariteter, da jeg var mer opptatt av å få Roman fra tanken på å kjøpe med seg en livesize statue av paven (hvor skal vi ha den liksom? På trappa? It just doesn't go!!!) Vi kom oss ut av butikken uten noen souvenirer, men en opplevelse rikere. Ellers er det ikke mye å melde, vi opplevde dagens første regnbyge siden vår ankomst til Italia(Ikke helt sant for det regnet i Milano den kvelden vi kom), men det var egentlig ikke så dumt, men resulterte i at vi utsatte videre sightseeing av spanske trapper og Pantheon(nå også kjent som pantyhose) til i morgen.

Siden vi ikke har fått lagt inn bilder fra dagen i dag, så får dere heller få et bilde fra en annen dag i Roma sammen med dagens funfact: Russland har ambassade i Vatikanstaten. Kanskje jeg må google om de har ambassade i Italia også!? I så fall litt smør på flesk spør du meg, men kanskje viktig og anerkjenne at Vatikanstaten er et eget land (selv om vi ikke trengte pass for å komme inn...Bare følge av en haug med nonner;)

3 kommentarer:

Maria sa...

Hehe - pantyhose! :)

Litt skuffet over at jeg ikke kommer til å bli møtt av live size statue av paven på trappa deres fremover...

Monica sa...

Da blir du kanskje ekstra skuffet når jeg forteller at vi vurderte å kjøpe en halvannenmeter høy jomfru Maria statue til deg til jul, men fant ut at det kanskje var litt mye å dra på...!? ;)

Ingveig sa...

Ett kolli hver på flyet hjem. Da blir det kanskje vanskelig å velge: koffertene eller Paven og jomfru Maria.
Okey, men det finnes noe som heter post, enn så lenge.

Nice to read, Monica. Go on. Vi venter spent på neste innlegg, enten det er fra Roma eller Milano. En togreise kan også være et innholdsrikt tema.

God tur videre.